CZEKOLADOWY MUS

To sposób na szybki  i efektowny na deser .

Mus czekoladowy IMG_8859

składniki:

- jajko

-85 g.czekolady

-2 łyżeczki masła

-2 łyżeczki cukru

-100 ml śmietany kremówki

- łyżeczka cukru pudru

- 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Przygotowanie:

Białko i żółtko ubić oddzielnie na sztywno. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i dodać masło i cukier puder . Kiedy czekoladowa masa przestygnie dodajemy wcześniej ubite jajo .Wlać do wybranej formy i wstawić do lodówki na kilka godzin .Ubić śmietanę i dodać szczyptę cukru pudru i ekstrakt waniliowy . Śmietaną wypełnić wierzch deseru .

Smacznego !!! ;-)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.