„Przyprawą potrawy jest głód”.

Hej !                                                                                                                                           Oto następny wpis na naszym smakowitym blogu. Dzisiaj mam dla was pyszny krem który jest moim nowym odkryciem. Papryka i pomidory dobrze się ze sobą  komponują , łączą to danie w jedno. Bardzo mi będzie miło jak go wypróbujecie  :lol: / Paula                                                                                                                                                                                                          Zupa krem z pomidorów i papryki                                d4b9162a-453f-11e2-bd9c-0025b511226e                                         Składniki:                                                                                                  

  1. Pomidory przekrój na pół, ułóż w naczyniu do zapiekania z kawałkami papryki i cebulą pokrojoną w ósemki. Warzywa skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem.
  2. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180˚C, na 40 minut.
  3. Upieczone warzywa zmiksuj z wodą/bulionem na gładki krem, przypraw do smaku. Dla podkreślenia koloru zupy możesz dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.                                                                                                                   Smacznego ! 

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.