Ognisty grill!

Cześć!Jak pewnie dobrze wiecie nie ma grila bez mięsa, bez soczystych kiełbas lub kaszanek!Dziś mamy dla was propozycje jak przyrządzić je w trochę lepszy, zdrowszy sposób :) . /Natalia

Szaszłyki z kiełbasy i kaszanki

image

Składniki:
-500 g kiełbasy
-500g kaszanki
-1 czerwona papryka
- 2 cebule
-8 pomidorków cherry
-1 cukinia
-1 jabłko
-8 ząbków czosnku
-8 łyżek sosu sojowego
-2 łyżki soku z cytryny
-4 łyżki oliwy
-słodka papryka
-sól,pieprz

Przygotowanie:
Papryke oczyszczamy i kroimy w kostkę.Cebule obieramy i przekrawamy na pół.Jabłka dzielimy na ćwiartki i wykrawamy z nich gniazda nasienne.Cukinie kroimy na grube plasterki.Z sosu sojowego,oliwy,zmiażdżonego czosnku,soku z cytryny i przypraw sporządzamy maynatę, w której na pół godziny umieszczamy kaszanke, kiełbase, jabłka oraz pokrojone warzywa.Następnie kaszankę i kiełbase nadziewamy na metalowe szpadki, na przemian z pozostałymi składnikami.Grilujemy 10-15 minut na aluminiowej tacce.Smacznego!

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.