Mięsne frykasy!

Witjacie!Dziś mam dla was przepis na….. kotlety a”la devolaille! Najlepiej smakują gdy są świeże, prosto z patelni! Bosko komponują się z natką pietruszki.Proponuje serwować z ryżem.A więc co? Zapraszam do wypróbowania :D /Natalia

Kotlety a”la devolaille

image

Składniki:
- 2kg piersi z kurczaka
-ok . 10 gałązek natki pietruszki
- pół szklanki bułki tartej ( do środka)
- 2 jajka
- sól, pieprz
- oregano
- majeranek
- szczypta curry
Nadzienie:
- 3 plasterki sera
- 2 brzoskwinie

Przygotowanie:
Piersi kurczaka umyć i zmielić w maszynce do mięsa.Do zmielonej piersi dodać przyprawy, bułkę tartą i natkę pietruszki oraz 2 jajka.Wszstko razem ugnieść.Z mięsa formować kulki o kształcie liścia.Do środka wkładać ser i brzoskwinie, albo sam ser, lub inne dodatki, według uznania.Obtoczyć w bułce tartej i układać na rozgrzanej patelnii.Smażyć na złoty kolor.Smacznego!

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.