Jajecznica z pomidorkami :)

Może czwartkowe zwyczajne śniadanko zamienimy na pożywną i smaczną jajeczno-pomidorkową ucztę ? Ja dzisiaj jadłam to cudo i mi bardzo smakowało. Proste do zrobienia i nie zawiera dużo czasu ! Polecam to danie każdemu ! Pozdrawiam / Paulina

Jajecznica z pomidorkami 

11922796_415802235282205_323066082_n 11913046_415802215282207_261149754_n

 

Składniki dla 2 osób :

- 4 łyżki mleka                                                                                                                           – 4 jajka                                                                                                                                      - 4 pomidory                                                                                                                              - 6 łyżeczek masła (12 dag )                                                                                                    - 2 łyżeczki natki pietruszki lub szczypiorku                                                                           – sól, pieprz

Wykonanie:

1. Pomidory opłukać, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.Jajka umyć, wbić do miski, wlać mleko, posolić i popieprzyć i wymieszać.

2.Przygotowane pomidory włożyć na rozgrzane masło i chwilkę smażyć.

3. Gdy część soku wyparuje, wlać masę jajeczną, lekko zamieszać i smażyć chwilkę, aż całkowicie się zetną. Doprawić solą, pieprzem i posypać natką pietruszki ( lub szczypiorkiem)

Smacznego !

Ps. Na zdjęciu widać jedną porcję jajecznicy :) Więcej nie dałabym rady zjeść :D Zawiera 350 kcal.

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.